Alla vill ta med sig hunden på restaurangen

Pandemins rekordökning av nya hundägare har gjort att fler vill ta med sina fyrbenta vänner till restauranger, pubar och kaféer. Restaurangbranschen har sett den nya viktiga kundgruppen och många välkomnar nu hundar. Och antalet hundbesök ökar lavinartat. Mysigt, men det finns en del att tänka på vid krogbesök med vovven. Patrik Olsson på Agria tipsar om vad hundägare kan göra för smidiga och trevliga besök där alla gäster trivs.

Antalet restauranger, kaféer, barer och hotell/boenden som välkomnar hundar har ökat dramatiskt de senaste åren och tipsen från hundägare haglar in om ställen som välkomnar fyrbenta familjemedlemmar, många restauranger informerar också på sin hemsida om att hundar är välkomna. Enligt tamedhunden.se har antalet sökbara serveringslokaler som välkomnar hundar ökat med 180 procent sedan sommaren 2019.

– Som i alla miljöer påverkas de allra flesta människor positivt av hundar i sin närhet, men som hundägare måste man respektera såväl de pälsallergiska som de hundrädda. Detta gäller såklart alltid, men kanske extra mycket på en restaurang så att hunden inte påverkar upplevelsen negativt för andra gäster, säger Patrik Olsson, hundexpert på Agria.

Fram till 2017 var det av hygieniska skäl förbjudet att ta med sig hundar på restaurang. Idag är det upp till ägaren att bestämma om hundar tillåts i lokalen eller inte. Lagen säger dock att hundar ska hållas under sådan tillsyn och skötas på ett sådant sätt som med hänsyn till deras natur och övriga omständigheter behövs för att förebygga att de orsakar skador eller avsevärda olägenheter.

De restauranger som välkomnar hundar bör tänka på att gäster som har pälsallergi mår bättre om lokalen har rena ytor som städas ofta och undvik stoppade möbler och textilier. Det kan också vara en lösning att ha en särskild ”hundhörna” så att alla gäster känner sig bekväma.

Tänk på detta när hunden är med på krogen:

  • För en hund kan restaurangmiljön många gånger vara stökig, med höga skratt, bullriga ljud och många människor på liten yta. För att hunden ska kunna slappna av och ha en bra stund på restaurangen krävs det att den tränas för att vistas i den här typen av situationer och miljöer.
  • Respektera att alla inte tycker om hundar – se till att hunden har ett lugnt utrymme där den kan ligga och låt hunden vara på den platsen under besöket.
  • Rasta hunden ordentlig innan besöket så den inte är full av energi eller måste göra sina behov.
  • Glöm inte att hunden också kan bli törstig på krogen – många krogar ställer gärna fram en vattenskål. Låt INTE hunden drick ur en gemensam vattenskål som ofta kan vara en källa till olika smittor!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.