Varannan hundägare borde inte ha hund?

Jag läste på twitter i helgen, en kille som skrev de provocerande orden: Varannan hundägare borde inte ha hund. Efter att den lilla chihuahua hunden Frankie blev ihjälbiten på en buss i Gävle och den attackerande hundens ägare försvann från platsen, har debatten småhundar vs stora hundar blossat upp.

I åratal har det tvistats mellan hundägare av stora hundar och hundägare av små hundar vems fel det är då en hund attackerar en annan hund. Ofta beskylls de små hundarna för att vara ouppfostrade och skälliga vilket skall vara ett skäl till att de blir attackerade. Vi har följt debatten om storlek på hunden i många år, en debatt som inte leder någonvart. I stället borde debatten handla om hundägare och personer som inte borde få ha en hund!

Min hund blev attackerad

Första gången min dvärghund på 2 kg blev attackerad var det av en Jack Russel som rusade ut från en trädgård och gick till attack. Ägaren upptäckte inte att hunden var borta för än vi kom bärandes på deras hund. Den andra gången blev vår hund attackerad av en mindre Schnauzer där ägaren rastade sina hundar lösa och själv var hon några hundra meter bort. Vår hund överlevde attackerna men är förstörd för livet psykiskt, hon skriker då vi möter en annan hund, om vi inte tar en omväg eller lyfter upp henne, då skakar hon av rädsla. Vi har försökt rehabilitera henne utan större framgång.

Många lever med en rädsla

Det är många hundägare med små hundar som varje dag lever med rädslan över att deras hund kan komma att bli ihjälbiten. Varje dag bits hundar ihjäl i Sverige och det är ytters sällan en stor hund som dör eller skadas svårt vid en hundattack.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.