Stort KAOS och fullskalig falangstrid i Svenska Kennelklubben

SKKs ordförande
Thomas Uneholt
Foto: Måns Engelbrektsson

Falangstrider och pajkastning. Anklagelser om maktmissbruk och svågerpolitik. Det stormar i Svenska Kennelklubben, och nu har båda ordförandekandidaterna hoppat av efter påtryckningar.
– Man sprider rykten och lögner, säger ordförande Thomas Uneholt.
– De har skapat ett fullkomligt kaos, säger vice ordförande Magnus Jensen, till GP.se.

Svenska Kennelklubben var i blåsväder för några år sedan vilket framgick av TV programmet Kalla Fakta, nu har en ny intern strid blossat upp inom organisationen som har omkring 300 000 medlemmar.

För drygt två år sedan gjorde Kalla Fakta ett reportage om hundägarnas riksorganisation. Dåvarande vd och ordförande fick stå till svars för anklagelser om en tystnadskultur som gjorde att kritiker riskerade att uteslutas, skriver GP.se.

Det är inte bara i själva huvudorganisationen som det blåser, ofta är det stridigheter enda ner på gräsrotsnivå och många rasklubbar skulle må bra av att förnya sig och byta ut varenda en i styrelsen.

Hela världen är uppbyggd genom att den som styr även håller på med otillåtna metoder och svågerpolitik, det ser vi inom alla branscher, varför skulle en del av personerna som sitter i hundklubbar inte nyttja sig av sin ställning?

För ett snällare Hundsverige!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.