Otroligt – krokodiler räddade en hund som fastnat i en flod

Krokodiler som betraktas som stora rovdjur valde att rädda en hund som satt fast i en flod istället för att attackera och äta upp den. Försiktigt försiktigt knuffade krokodilerna med sina nosar, den lilla hunden till säkerhet vid stranden. Detta överraskande beteende kan betraktas som empati mellan arter, enligt forskarna, skriver uk.news.

En rapport publicerad i Journal of Threatened Taxa beskriver hur en hundvalp som förföljdes av en flock vilda hundar sökte skydd i det grunda vattnet i floden Savitri i Maharashtra, Indien. I flodens vatten fanns det muggerkrokodiler, som anses vara opportunistiska rovdjur, men förvånande så hjälpte reptilerna försiktigt hunden att nå säkerheten till flodens strand, istället för att attackera hunden, beskriver msn.com.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.