Det tog mer än 5 år innan en kvinna fick hundförbud efter föreläggande

En kvinnas hundar har bitit poliser och genom åren fler människor och andra hundar.
Nu får Vallentunakvinnan hundförbud, mer än fem år efter att den första anmälan gjordes, skriver mitti.se.

Kvinnans hundar har bitit poliser, människor och andra hundar, det har gått mer än 5 år sedan kvinnan fick sitt första föreläggande men kvinnan har konstant brutit mot dem alla. Hundarna har förlagts med koppeltvång och munkorg men det har kvinnan struntat i.

Kvinnan har anmälts upprepade gånger utan att något har skett. Nu mer än 5 år efter första föreläggandet måste kvinnan ha gjort sig av med sina hundar senast den 11 oktober 2023 om hon inte överklagar till kammarrätten.

– Lagens konstruktion bygger på att vi inte ska fatta mer ingripande beslut än nödvändigt. Vi kan inte smacka på ett hundförbud direkt, säger Joakim Johansson, chef för länsstyrelsens djurskyddsenhet till tidningen mitti.se.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.