40% av hundägarna anser att vaccin är osäkra

Enligt forskare växer misstron mot vaccin bland katt- och hundägare, skriver Wall Street Journal. Allt färre husdjur vaccineras och forskare är oroade över att allt flera husdjursägare vägrar att vaccinera sina hundar och katter.

Antivaxxare även bland hundägare

Forskare som har studerat människors tveksamhet till vaccin sedan början av covid-19-pandemin, säger att det finns en växande mängd bevis för att misstron mot vaccin bland husdjursägare är förvånansvärt hög.

Enligt en ny studie anser nästan 40 procent av hundägarna att vaccin för hundar är osäkra, 20 procent av kattägarna anser att kattvaccin är ineffektiva medan 30 procent anser att de är medicinskt onödiga, skriver Dagensps.

Varför vaccinerar man hundar

Att vaccinera våra husdjur är lika viktigt som att själv bli vaccinerad. Genom vaccinationer kan vi förhindra smittspridning av allvarliga sjukdomar hos våra hundar.

Att vaccinera hunden är ett viktigt ansvar för dig som hundägare. Det finns många sjukdomar som sprids från hund till hund, varav en del kan vara direkt livshotande. Genom att vaccinera hunden regelbundet livet igenom skyddar du inte bara din egen hund mot allvarlig sjukdom, du bidrar också till att skydda andra hundar från smitta. Ju fler hundar som är vaccinerade inom en population, desto svårare får viruset att överleva och sprida sig. En hög andel vaccinerade hundar leder alltså till en minskad risk för utbrott av sjukdom. Det är detta som brukar benämnas flockimmunitet.

Källa: AniCura

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #mydog #göteborg #vetzoo

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.