Hundar kan få för mycket Omega-6 – Linolsyra som framkallar inflammation

Vad händer vid en obalans mellan Omega-3 och Omega-6? Alla vet säkert vad Omega-3 är och att det är viktigt för hunden, men hur många vet vad Omega-6 är?

Den mest kända Omega-6-fettsyran är linolensyra. Linolsyra finns vanligtvis i spannmål och vegetabiliska oljor, så som tex solrosolja, hampaolja osv. Omega-6 är liksom Omega-3 en essentiell fettsyra, dvs livsnödvändig för att hunden ska kunna må bra.

Hundar behöver endast väldigt lite tillskott av omega-6

Effektri dog omega-3 olja innehåller endast en lite mängd Omega-6. Din hund får oftast tillräckligt med Omega-6 fettsyror genom maten. Överdrivet mycket Omega-6 fettsyror leder till en ökning av inflammatoriska ämnen och det vill man förhindra genom att använda Effektri Dog omega-3 olja istället för en annan Omega produkt.  Allt fler studier visar hur omega-6 (linolsyra) kan bidra till en mängd inflammationstillstånd som astma, eksem, allergier och autoimmuna sjukdomar.

Effektri Omega-3 är en 100% naturlig, kraftfull näringsolja i unik bioaktiv form, för hundar i alla åldrar och alla raser. Oljan är en kombination av en prima extra jungfruolja och renad djuphavsfiskolja, utvecklad för att minska inflammation, stoppa pågående inflammationer, förbättra immunförsvaret samt upprätthålla det optimala omega-3/omega-6-fettsyraförhållandet.

För att kroppens alla vävnader ska fungera normalt krävs de livsviktiga omega-3 fettsyrorna DHA och EPA, som också kallas för fiskfettsyror. Dessa omega-3 fettsyror finns naturligt i fisk och skaldjur. Vid rätt balans mellan omega-3 och omega-6 ökar flexibiliteten hos cellmembranen vilket möjliggör ett bättre blodflöde i vävnader och förbättrar därför även hälsan i hud och muskler.

Vad händer vid en obalans mellan Omega-3 och Omega-6?

Vid en obalans av omega-3 och omega-6 kan man hos hunden bland annat uppleva något av följande symptom: rastlöshet, muskelsymptom, beteendemässiga problem, klåda, mjällig eller matt päls och ett sämre immunförsvar. Genom att använda Effektri Omega-3 näringsolja återskapar du balansen och förbättrar djurets övergripande hälsa.

Effektri Dog Omega-3 Olja för hundar hittar du här Du kan köpa Effektri Dog Omega-3 hos VetZoo och Arken Zoo på internet eller i butiken.

Effektri för din hunds hälsa
– Förbättrar immunförsvaret och prestationsförmågan
– Ökar elasticiteten i leder, senor samt muskler
– Förbättrar pälsens och hudens välmående
– Bidrar till att bromsa eller stoppa inflammationstillstånd
– DHA stöder minnet och inlärningsförmågan samt utvecklingen av muskelmotoriken
– Stöder den naturliga motståndskraften samt förstärker immunförsvaret
– Stöder skelettets utveckling
– Högt upptag och utnyttjande
– Långtidsverkande

TRUSTED BY VETS – LOVED BY PETS

Alla råvaror i Effektri Omega-3 olja för hundar är dopingfria. Detta innebär att de inte innehåller någon av ingredienserna i listan över kontrollerade eller förbjudna ämnen eller som är kända för att ge en positiv blodavläsning. Effektri optimerar kontinuerligt sin olja för att säkerställa att den uppfyller alla nuvarande dopningskrav.


Effektri innehåller inte genetiskt modifierade organismer (non GMO) samt har tillverkats enligt EU:s strikta kvalitetsstandarder. Effektris verkningsmekanism är resultatet av nästan 30 års produktutveckling och forskning.I samarbete med VetZoo

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.