Krav om förbud av så kallade kamphundar höjs på sociala medier

Tonläget på sociala medier är hårt efter senaste hundattacken i Vänersborg. Hårda kommentarer riktas mot själva hundrasen American Bully XL, en ras som förbjuds i Storbritannien efter flera attacker.

En hund dog och en skadades svårt i den nya hundattacken i Vänersborg på onsdagen. Den skadade hunden, Harrly, är inte utom fara än och ska opereras. En av de attackerade hundarna hade avlägsnats från platsen när polispatrullen kom dit.

Urklipp ur artiklar där hundar dödat hundar de senaste dagarna

Så har det hänt igen – det som inte får hända! Våra vänners fina hund, en underbar snäll och fin tik av mellanstorlek, lever inte längre! Helt oprovocerat blev hon anfallen av en amstaff, en hanhund (!), som högg henne i nacken med svåra smärtor, sårskador och infektioner som följd. Efter ett antal veterinärbesök fann man för gott att låta henne somna in på grund av svåra infektioner och smärta, skriver Corren.

Gör som Norge och Danmark – förbjud amstaff och pitbull, skriver Corren.

Blev biten för tredje gången av samma hund

Hon säger att hon vet att hundar kan ryka ihop och att de även kan bita människor, att en olycka kan ske. Men för Emelie är tre upprepade bit-attacker från samma hund inga olyckor: – Det är en tidsfråga innan det här händer igen, och då kanske det händer med ett barn, säger hon till Corren.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #england #vikingarna #hundattacker #trygghund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.