Hundar är rädda för nyårsraketer och smällare


Snart närmar vi oss nyår och därmed är det många hundar som får lida, det är många hundar som är skotträdda och som mår dåligt flera dagar efter nyårsafton.


Det stod att läsa i en artikel i Hundsport att närmare 40 % av Sveriges hundägare anser att deras hundar är skotträdda! 

Vad kan du då göra för att hjälpa din hund?

En liten valp vet inte hur den skall reagera på smällare, den tar lätt efter hur de andra hundarna reagerar eller hur du själv reagerar. Som hundägare gör man lätt fel då raketerna och smällarna börjar skjutas  på nyårsafton, man tittar gärna till sin hund och då reagerar hunden på ditt beteende. Det kan få hunden att bli rädd för skott, det bästa är att inte låtsas bry sig om smällarna och därmed tror hunden också att det är lugnt. Du är hundens ledare och hunden reagerar på det du gör.

Börjar du ömka med hunden så fort du hör en smällare eller en raket så tror hunden att det är ännu farligare, den hör på din röst att du är orolig och då får den bekräftat att det är något hemskt som sker. Så det bästa är att inte bry sig om smällarna utan sitt lungt och tryggt i soffan percis som om inget har hänt.

Vill ni läsa mera om våra Pomeranian hundar så finns vi på www.blackoranges.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hundar är rädda för nyårsraketer och smällare

  1. A-M skriver:

    Jag kan tala om att idag är jag så glad över att ha 2 hundar som inte reagerar öht. Men minns med fasa min första egna hund som blev så skotträdd, så det räckte med att du blåste bubblor med tuggummi för att hon skulle bli så liten och nervös. Det tog även mig lång tid att acceptera vänner som blåste bubblor (även fast hunden ej fanns kvar), för rädslan var så fastvuxen i mig, att vovven blev så rädd.// A-M

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.