Bygga muskler i rygg och bakparti

Genom att promenera i kuperad terräng måste hunden ”lyfta” på sina ben för att ta sig fram, det bygger muskler i rygg och bakparti. Så skogspromenader och promenader i nedlagda ”sandgropar” är en mycket bra terräng för din hund. Om du rastar hunden på ”tungt” underlag så bygger din hund muskler jämt över hela kroppen.

Jag brukar låta hundarna springa lösa på sandstranden nere vid havet, det är ingen officiell badstrand så det är tillåtet. Nu är ju inte alla lika lyckligt lottade så att de bor vid en sandstrand, men man kan också improvisera och låta hunden bära viktmanschetter där man kan välja om man vill bära dem bara fram eller bak eller allternativt på alla fyra benen. På vinterna då det är snö (nu har det ju inte varit någon vinter/snö i år) men vanligtvis då det är snö så låter jag mina hundar springa lösa i lagom snöhöjd. Det bygger muskler och är en mycket bra konditionsform för både dig och hunden. I påskhelgen hann vi ta två turer i nysnön innan den blev för blöt, för jag kan säga att det fastnar en hel del snö under magen och på benen på en liten långhårig dvärghund om det är töväder.

Så ut i terrängen med hunden, använd er fantasi och promenera där ni vanligen inte brukar göra det. Hundarna älskar omväxling och blir glada över att få prova på något nytt!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.