Finland i sorg

I dag har hela Finland stannat upp, det har varit en tung vardag med en enda fråga: varför, hur kunde det ske? En dag som denna går mina tankar till mina landsmän i Finland. Vårdpersonal och polis måste bli mera uppmärksamma på alla ungdomar som ”skriker” på hjälp. Som blir förbisedda pga resursbrist och personal som inte alltid har den rätta utbildningen och kunskapen. Mina tankar går till anhöriga till dem som blev offer för pistolmannens dåd. Men jag tror att de närmaste anhöriga till den man som sköt de 10 andra ungdomarna och läraren känner den största sorgen och skuldkänslorna just nu.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Finland i sorg

 1. Myllis skriver:

  Ja, fy!

 2. iza skriver:

  Fruktansvärt! Men vad läraren har för skuld i detta förstår jag inte. Man lägger ofta allt ansvar på lärare för barnens välmående. Lärare kan inte fixa allt utan ska undervisa först och främst. Arbetstiden räcker inte till mer och lärarna är inte utbildade psykologer.

  • Susann skriver:

   Jag skriver ”sköt de 10 ungdomarna och läraren”, det var en lärare som dog, inte som bär skuld. Jag tänkte på att Mattis Saaris (pistolmannens) föräldrar och anhöriga bär på en stor börda nu, ingen av dem skall ställas till svars för vad Matti gjorde.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.