Allt fler hundägare åtalas för djurplågeri

Läkaren hade 23 hundar i sitt hem. Nu åtalas hon för djurplågeri eftersom flera av hundarna förvarades i burar, hade avföring i pälsen och led av öronskabb.

Det var efter ett tips från en bekant till kvinnan som djurskyddsinspektörerna gjorde ett hembesök i hennes bostad i Valbo. De hittade då ett stort antal hundar, 23 stycken, varav en del satt i små burar. På golvet fanns hundavföring och det fanns också kissfläckar på parketten.

Inspektörerna tog bilder av hur det såg ut hos kvinnan och informerade henne om att hon inte fick ha hundarna i burar när hon gick till jobbet. Vid ett återbesök hade situationen inte förbättrats och det var då som inspektörerna beslutade att samtliga hundar skulle omhändertas, skriver GD.se

Det är bra att omgivningen reagerar på hur hundägare och kennlar tar hand om sina hundar, de nya djurskyddsreglerna ställer högre krav på djurägarna och enligt länsstyrelsen blir det allt vanligare med omhändertagande av husdjur. Ofta gäller det hundar som får vara utan tillsyn under största tiden av dagen, inte blir rastade, sitter instängda i små burar eller har ovårdad päls med torkad avföring i pälsen. Det är viktigt för djurens bästa att man alltid kontaktar djurvårdsinspektören på kommunen om du misstänker att ett djur far illa.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Allt fler hundägare åtalas för djurplågeri

  1. Emma skriver:

    Förjäkligt att ha sina hundar i bur!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.