Världens första utställning om homosexuella djur


Homo i pingvinvärlden?
Foto: Per E. Aas, Naturhistorisk museum, Oslo.

I helgen kan ni lära era mera om homosexualitet hos djuren, Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm kommer att hålla världens första utställning om homosexualitet i djurvärlden.

Homosexualitet förekommer även hos hundar.

Rainbow Animals
Den första utställningen i världen som presenterar de nya och spännande området inom biologin, nämligen homosexualitet i djurvärlden.

Ibland kan man höra folk argumentera mot mänsklig homosexualitet genom att hävda att det inte förekommer i naturen bland djur. Nya sammanställningar av vetenskapliga fakta visar att homosexualitet är ett utbrett fenomen i djurvärlden, både i form av tillfälliga kontakter och som livslånga relationer.

Genom bilder, modeller, djur från våra samlingar samt texter ger utställningen inblick i ett ämne som tidigare varit mycket lite uppmärksammat.
Utställningen baseras till stor del på den amerikanske biologen och forskaren Bruce Bagemihls arbete. Under nio år gick han igenom den samlade vetenskapliga litteraturen om djurens sexualitet och fann att homosexuella kontakter var beskrivet hos mer än 1500 arter. Hos 500 av dessa fanns en mycket god dokumentation.

När:
lördag, 8 nov 11:00
söndag, 9 nov 11:00
tisdag, 11 nov 10:00
Plats:
Naturhistoriska riksmuseet
Frescativägen 40
104 05 Stockholm

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.