Djur får inte ges som pris i en tävling

 

I en tävling på en internetsida i Finland annonserade man ut att huvudpriset i tävlingen var en hundvalp av rasen West Highland White Terrier. Man uppskattade värdet till 1400 euro. Detta strider mot den finska djurskyddslagen §17 som säger att det är förbjudet att ge djur som vinst i lotteri eller andra tävlingar.
Djurskyddsnämden i Helsingfors gjorde en brottsanmälan mot internettävlingen till polisen. Tävlingens arrangör har nu bytt ut priset till 5000 euro kontanter. Annonsen för tävlingen hann visas på flera internetsidor för hundar i Finland innan det uppdagades att det var ett brott mot djurskyddlagen.
 
I jultider är det bra att tänka på att man aldrig skall ge ett djur som present till någon. Ett djur skall aldrig vara ett impulsköp utan ett väligenom tänkt köp där man sätter djurets behov framför sina egna önskningar. Varje djur har rätt att leva ett lyckligt kärleksfullt liv hos någon som verkligen uppskattar dem och ger dem kärlek och omsorg. Då man skaffar sig ett djur måste man tänka igenom om man verkligen kommer att ha tid för djuret hela dens livslängd, en katt eller hund lever mellan 10-15 år eller längre.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Djur får inte ges som pris i en tävling

  1. Emma skriver:

    ja, det är botten, bra att de bytte ut priset.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.