Hund förebygger allergi hos barn

hund_vattten(1).gif Enligt nya undersökningar så har det bevisats att barn som är uppvuxna i familjer där det har funnits en hund från barnets födsel insjuknar mer sällan i allergier än andra barn. Skyddet mot allergi är ännu större om hunden har sovit i barnets sovrum.

Enligt allergi och astmaföreningen så får barnet ett bättre skydd mot allergi om den bor i en familj med hund än om den bor i familj med katt. Djuret skyddar mot allergi eftersom den för med sig bakterier och mikrobakterier. Då barnet blir utsatt för dessa bildas ett försvar mot allergier. Allergi och astmaföreningen i Finland anser att det är onödigt att göra allergitester på barn innan man skaffar sig ett husdjur, ofta så klarar barnet av familjens hund eller katt men får reaktioner av kompisens husdjur.

För att få ett ordentligt skydd mot allergier så bör man utsättas för djuret hela tiden, om man inte har ett husdjur på tex ett år så kan det hända att barnet utvecklar allergi under tiden då det inte har varit i kontakt med djuret. Ca 5% av barn och ungdomar får allerigiska reaktioner av hund, de vanligaste symptomen är snuva och kliande/rinnande ögon.

Fakta: Allergi och astmaföreningen i Finland HÄR och HÄR för den språkkunnige i finska:)

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Hund förebygger allergi hos barn

  1. Hanna hmm skriver:

    fungerade då inte på mina barn…

  2. Johanna skriver:

    Enligt Sveriges barnläkare så stämmer inte detta. De stödjer sig på froskning. Se Barnläkarföreningens hemsida, http://www.blf.net ,under allergoligi. /Johanna, ombudsman Astma- och allergiförbundet

  3. Allergiker skriver:

    I så fall borde jag ha varit fri från min pälsdjursallergi.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.