Fem illegalt införda hundar avlivades

Igår genomförde Jordbruksverkets distriktsveterinärer tillsammans med djurskyddsinspektörer från länsstyrelsen och polisen ett koordinerat kontrollbesök hos sammanlagt sju hundägare i tre olika län. Följderna blev att Jordbruksverket beslutade om smittskyddsåtgärder avseende åtta stycken illegalt införda hundar. Vidare omhändertog länsstyrelsen i Hallands län fem stycken hundar av djurskyddsskäl, skriver Jordbruksverket på sin hemsida.  Läs hela nyheten på Jordbruksverket HÄR

Fem hundar omhändertogs och lika många avlivades efter en gemensam aktion av Jordbruksverket, länsstyrelsen och polisen. Huvudpersonen är den kvinna i Lilla Edets kommun som efter länsstyrelsebeslut om begränsat djurinnehav misstänks ha tagit med sig sina djur utomlands. Läs mera HÄR

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Fem illegalt införda hundar avlivades

  1. Jonas skriver:

    Usch vad tragiskt. Stör mig gravt på folk som inte tänker efter före och låter det gå ut över sina hundar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.