Studie visar – torrfoder kan döda din hund

!cid_007201c85765$e7ab0f40$c4095953@homep6so6byzru.gif

En belgisk undersökning, som gjorts på 600 hundar, visar att torrfoder orsakar allergier och fetma hos hunden.

Enligt en artikel i AB idag skall den belgiska undersökningen kommit fram till att de viktga näringsämnena försvinner under tillagningen. Torrfoder för hundar och katter överhettas under tillagningen vilket förstör vitaminer och annan grundläggande näring i maten, skriver AB. Hundar som äter torrfoder insjuknar i bla allergier, diarré, kräkningar, hudsjukdomar och fetma,

Torrfoder kan döda din hund

Junk food killing cats and dogs

Vi vill avfärda detta som nonsens, ett bra torrfoder är det bästa för hunden. Våra hundar har ätit ett fullgott torrfoder hela sitt liv och de har inte lidit av övervikt eller andra sjukdomar. Vi får ofta höra på utställningar av domare och uppfödare att våra hundar har otroligt vackra pälsar. Man skall ta dylika artiklar med en nypa salt. Klart att kvalitén på torrfoder varierar, precis som med all annan mat så skiljer det från fabrikat till fabrikat. Fråga din uppfödare om råd vilket foder som passar bäst för din hund.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Studie visar – torrfoder kan döda din hund

 1. packardbell skriver:

  Konstigt att hundar jag haft i hela mitt liv har mått så bra då på torrfoder. Nej, torrfoder av hög kvalitet är bra.

 2. Dog News skriver:

  Vi vill avfärda detta som nonsens, ett bra torrfoder är det bästa för hunden. Våra hundar har ätit ett fullgott torrfoder hela sitt liv och de har inte lidit av övervikt eller andra sjukdomar. Vi får ofta höra på utställningar av domare och uppfödare att våra hundar har otroligt vackra pälsar. Man skall ta dylika artiklar med en nypa salt. Klart att kvalitén på torrfoder varierar, precis som med all annan mat så skiljer det från fabrikat till fabrikat. Fråga din uppfödare om råd vilket foder som passar bäst för din hund.

 3. Eva skriver:

  Bra att ni avfärdar detta. Undersökningen gäller kanske torrfoder av extremt dålig kvalite, som innehåller massor av tillsatser och kemikalier, men definitivt inte kvalitetstorrfoder, som många medvetna hundägare använder, t ex Bravo, Standardt m fl.

 4. Margrethe Steen skriver:

  Det komme vel an på hvilke fodder man bruger,– jeg har hunde som er blevet næste 20 år og har aldrig fejlet noget har været til dyrlægen når han skulle vacineres en gang oprerret for en analkirtel. Døde som 19årig og 9 md Har stadig hunde på vej imod de 15 år og heller ikke de har været syge. af racen pomeranian mine hunde alle har der kun været et brækket ben en ca. 5 gange ialt af 53 hunde. og kun sjælden får de hjemmelavet mad altid færdig købt hundemad , Så mine er ikke døde af hundemad med af aldre Så det er der ikke meget hold i

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.