Tvingades avliva Oliver efter hundattack

rainbow.jpg

R.I.P Oliver, du var inte den första och kommer inte att bli den sista hunden som blev offer för en hundattack i Sverige.

Flera hundar har fått sätta livet till och många hundar kommer att dö av bett av andra hundar på grund av hundägare som inte har någon koll på vad slags hund de har i slutet av kopplet eller vilken best de låter löpa fritt intill sig på promenader. Det har blivit någon slags egoförlängare att visa upp en lös hund och påstå att man har full koll på vad hunden gör, trots att det handlar om ett levande djur som ingen människa med säkerhet kan säga sig kontrollera till 100%.

Förra veckan attackerades yorkshireterriern Oliver av en amstaff som slet sig från sin ägare, för Olivers del blev detta slutet på hans liv. Han blev så svårt skadad att hans ägare var tvungen att ta ett mycket svårt beslut och låta Oliver passera regnbågen och somna in till en sista vila. Jag är djupt berörd över Olivers öde, mina tankar går till hans ägare. Mina hundar har blivit överfallna och det är min värsta mardröm att de skall behöva gå samma öde till mötes som lilla Oliver.

Kamphundens attack blev för mycket

Yorkshireterriern Oliver svårt biten efter hundangrepp

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Tvingades avliva Oliver efter hundattack

  1. :)))) skriver:

    Idag fick en hund av blandras avlivas i Bjuv efter att ha blivit angripen av en Rottweiler. I mitt område är många människor oroade efter alla angrepp som skett mot både människor och djur. Någor som blivit vanligt de senste 10 åren är att låta hunden eller hundarna härja fritt i skogen. De angriper då allt från rådjur, kaniner, harar, ryttare och motionärer. Nu tycker säkert många att det är en överdrift, men vissa områden i och runt Nordvästra Skåne är högriskområden som skulle kunna liknas vid krigszoner som Aghanistan eller Irak. Precis allt kan hända.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.