Anfallen av schäfer – kunde ha slutat riktigt illa

f2ce7d3970242c59.gif

Dog Defense har i dag rättat livet på mina hundar. Utan detta försvarsspray hade någon av mina hundar kunnat vara döda nu.

Under vår dagliga promenad såg jag en lösspringande stor schäferhane, han stannade och stirrade på mina hundar. Plötsligt sätter han fart i full galopp rätt emot oss, med blickan fäst på mina två små hundar kommer han med rest ragg emot oss i rasande fart. Han visar inga tecken på att stanna, jag står nu helt stilla med mina hundar kopplade intill min vänstra sida. Hastigt plockar jag upp min flaska med Dog Defense ur fickan, inväntar den anfallande hunden och precis då hunden rusar rakt emot mina hundar riktar jag strålen från flaskan mot scäferns huvud. Han stannar men visar inga teckan på att dra sig undan, han provar gång på gång att gå till nytt anfall men stannar varje gång som hans nosborrar vädrar sprayen som jag sprutar mot honom.

Till sist stannar han upp, vädrar i luften och det ser ut som om han tänker ge sig, men raggen står fortfarande rätt upp över ryggen på honom. Jag ropar bestämt till honom att han skall gå hem, jag ropar också så högt jag kan efter en eventuell ägare. Till sist hör jag en man vissla på sin hund, mannen visar sig inte utan visslar bara på hunden tills den ger sig iväg mot det håll där visslingen kommer i från.

Vad är det med alla dessa oseriösa hundägare? Varför kan ni inte hålla reda på era hundar? Om ni vet med er att er hund sliter sig eller springer sin egen väg – håll dem kopplade! Ta åtminstone ansvar för vad din hund gör, ta reda på om din hund skadat någon om du hör eller ser att din hund anfallit någon annan!

Nedan kan du läsa om en annan som blev anfallen av en rottweiler.

De attackerades av lös rottweiler

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 svar på Anfallen av schäfer – kunde ha slutat riktigt illa

 1. Vivi Christensen skriver:

  Så frygtligt for dig og dine små hunde at opleve.

 2. lexfordar skriver:

  Så nu kan Du rättfärdiga att använda Dragracing fuel på hundar??? Då är Du lika bra som dagens Rättröta som polisen använder sig av och får backning av Skk, Hundstallet och Regeringen, herregösses vilken värld vi lever i…& vilken värld vi lämna över till våra nästa…ja, den är INGET att vara stolt över! Du kunde inte ta hand om Schäfern ändå kanske, provade du något annat..Nej…sorgligt!!! Men Du raderar säkert detta inlägg då det går stick i stäv…….

  • Dog News skriver:

   Undrar bara varför du fortsätter att logga in på Dog News? Varför plåga dig själva att fortsätta läsa?

 3. mollgan skriver:

  lexfordar>Hur mycket och hur länge, har du druckit Dragracing fuel ?// Leif

 4. Ewa. skriver:

  Usch sånt är ju jätte otäckt ! Har aldrig hört talas om dog defense men det var ju bra du hade en sån flaska .. även om det kanske är ett drastiskt sätt så ibland har man ju inget val ! Jag är ju sån som alltid försvarar alla hundar och anser att det är ägarnas fel när sånt här händer och en ägare som inte ens visar sig kan man ju bli galen på !!! Tänk om något allvarligt hänt om du inte haft flaskan ” ryser ” Tur det gick bra.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.