Hundkojan var ett svartbygge – måste rivas

En granne till en hundägare i Svängsta har anmält dennes hundkoja!!!  för svartbygge till samhällsbyggnadsförvaltningen.

Grannen retade sig på att han fått en rastgård med hundkoja en meter från tomtgränsen, hundkojans utvändiga mått är 0,88 x 0,54 m. Höjden är 0,52 m. Bygglovsinspektören säger att man betraktar det som en byggnad då en människa kan krypa in i kojan!!!? Man har beslutat att kojan skall rivas då inget bygglov finns och ägaren skall betala 780 kronor i bygglovsavgift. Som straff för svartbyggnationen fyrdubblas också avgiften, dvs 3120 kronor.
Hundägaren har överklagat beslutet till länsstyrelsen.

Hundens koja är svartbygge

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Hundkojan var ett svartbygge – måste rivas

 1. Allan skriver:

  Hur kan en hundkojja va olaglig ,när man får bygga friggebod utan bygglov ???tycker det luktar maktmissbruk!!

  • Dog News skriver:

   Eftersom grannen inte gett sitt medgivande kan kojan inte heller klassas som friggebod. Därför krävs bygglov och ärendet har således hamnat på byggnadsnämndens bord. Hade kojan byggts ca 5 meter från tomten hade den inte behövts rivas.

 2. Liza skriver:

  Tror att det är närheten till grannen som är problemet och kanske dags att kalla in Aschberg och Co 😉 Storleken är ju minimal men kanske fel placering på tomten?Sedan fattar aldrig jag varför folk bygger sina hundkojor och rastgårdar så långt bort från sina hus som möjligt. Gillar man inte sina hundar? Jag vill ha mina hundar och deras rastgårdar så nära mig och mitt hus som möjligt. Min hundrastgård är ca 15×15 meter och det är ett minimått med mina mått mätt för mina hundar.

 3. Dog News skriver:

  HÄR http://www.sydostran.se/index.91605.html kan ni se bilder på hundkojan, förstår bara INTE varför det finns så mycket bråte i en hundrastgård? Hunden kan ju skada sig.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.