Låt detta bli det enda inlägget om hund i varm bil i sommar

Hjälp oss att sprida informationen om att man INTE skall lämna sin hund ensam i en bil i sommarvärmen.

Läste precis en artikel om en hund som lämnats instängd i en bil på söndagen på en parkeringsplats i Hallands län. Hundägaren är nu misstänkt för brott mot djurskyddslagen. Hade inte en förbipasserande varit uppmärksam så hade troligen denna hund varit död idag. Då polisen bröt sig in i bilen var hunden så illa däran att den inte klarade av att dricka själv. Låt detta vara den enda hund som behöver lida i en stekhet bil denna sommar, hjälp oss att sprida denna information så att den även når de inkompetenta hundägare som ännu inte har förstått HUR hett det kan bli i en bil på bara några minuter. Ett öppet fönster hjälper föga.

Hund instängd i bil

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Låt detta bli det enda inlägget om hund i varm bil i sommar

  1. Förra sommaren blev jag utskälld så in norden av en kvinna för att jag frågade om hon visste vem som ägde bilen som stod mitt i solen med en hund i. Hon tyckte att hundar klarar det hur länge som helst alla dagar om året…..
    Ägern kom strax efter det och det slutade tack och lov väl den gången.

    Häromdagen lämnades en bebis i en kokande varm bil här i Malmö. Polisen kom och föräldrarna är nu ”misstänkta för misshandel”.

  2. Karelin skriver:

    Temperaturen i bilen stiger otroligt snabbt. Det enda är om man kan komma åt en riktig skugga tidigt på morgonen men då måste man också tänka på hur skuggan kommer att förflytta sig under tiden som bilen står parkerad. Ställa bilen direkt i solen med en hund i är ju fullständigt obegripligt och helt idiotiskt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.