Starta eget, bli framgångsrik – hundbranschen växer så det knakar

Drömmer du om att starta eget, gillar du hundar så har du prickat rätt! En ny studie visar på att hundbranschen är en av de mest växande branscherna just nu, det finns stor potential för dig som vill starta eget. Allt  från hundtrim, sjukgymnastik inkl hundsim, hunddagis, olika typer av instruktörer eller så kanske du drömmer om att börja sälja hundkläder. Hundägare spenderar stora summor pengar på sina djur varje år, hunden ses allt mera som en familjemedlem och man tänker inte så mycket på hur mycket pengar man egentligen lägger på sina hundar.

Sällskapsdjurssektorn (lantbruk och hästar omfattas inte) sysselsätter i dag omkring 15 000 personer vid cirka 5 000 företag — varav många uppges vara på väg att nyanställa.

  • Enligt en undersökning som Handelns utredningsinstitut (HUI) gjorde 2008 omsätter svenskarnas ägande av hund, katt och smådjur 8,7 miljoner kronor. De största posterna är köp av djur och djurmat, veterinärtjänster och försäkringar., skriver Skånskan. 

Hund-bolag växande bransch

Hundbranschen framtidens melodi

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.