Rekordstor Pomeranian kull x 2

För knappt ett år sedan registrerades det en rekordstor kull valpar av rasen Pomeranian, hela 8 överlevande valpar vilket aldrig tidigare har fötts i Norden, eller kanske kan jag tillägga Europa? Kan detta vara möjligt var det många som tänkte!

Hur stor är chansen att samma tik återigen skall föda en kull på 8 överlevande valpar? Om man ser till rasens snittkull som ligger på ca 2 valpar normalt. Tro det eller ej, men rekordtiken har gjort det igen, fött en kull på 8 överlevande valpar. Nu tror jag ju inte att tiken är av normalstorlek för rasen, men eftersom jag inte har sett den så skall jag låta bli att spekulera. Det är nog en stor ”sensation” det som har inträffat i vår ras, att få fram 2 så stora kullar på en renrasig Pomeranian, är nästintill OMÖJLIGT!

 

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Rekordstor Pomeranian kull x 2

 1. Anna skriver:

  Hoppas verkligen att denna sida kommer till valpköparnas kännedom. Det låter i mina ögon fullkomligt omöjligt, åtminstone med en normalstor tik.

 2. T skriver:

  Ja men dem blir väl väldans stora med valparna och alla hon har, därför det finns annonser på blocket där hon säljer dem pga storlek, Sen kan jag ju tycka att det är lite onödigt att göra reklam för detta och att det är rekord, det blir ju lixom possitivt då. Vilket jag inte tycker det är, självklart kan man ibland använda en lite större tik, mycket att väga in i sin avel, men åtta valpar ja då borde ju alla dra öronen åt sig. Hoppas denna tik slipper fler kullar nu el iaf får en lång vila.

 3. snawitz skriver:

  Och från vilket land härstammar denna ras?

  • Anonym skriver:

   Snawitz> Detta verkar inte vara en såkallad pom då den är lika stor som en sheltie. Så vet inte om den går under nån ras….. Inte är det en Pom iaf. Så landet valpfabrik kanske??

 4. Linda skriver:

  Förekommer ju faktiskt att uppfödare smugglar in valpar när tiken ”har egna valpar” och registrerar in dom hos SKK under samma kull, jag tror mer på det faktiskt

  • dognewss skriver:

   Fast dessa kullar är tagna DNA test på av SKK om vi förstått det hela rätt och alla papper stämmer men mor tillkullen lär vara enormt stor för sin ras (kan vara så att mor kanske inte är renrasig?)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.