Skaffa hund samtidigt som du skaffar barn – minskar allergirisken hos barnet

 

Städa så sällan som möjligt och skaffa hund samtidigt som du skaffar barn, då har ditt barn större chans att mot stå allergier i framtiden.

Amerikanska forskare har i en studie som publiceras i det senaste numret av Clinical & Experimental Allergy, kommit fram till att man skall utsätta sitt nyfödda barn för hund i så tidig ålder som möjligt för att förhindra allergier. 566 barn deltog i studien, alla hade bott med en katt eller en hund under sitt första levnadsår. Efter 18 år med facit i hand så hade de som bott med en katt en 48 procents lägre risk att ha utvecklat en allergi mot katter, om man jämför mot de barn som inte bott med en katt. Medan de som bott med en hund hade en 50 procents lägre risk.

Forskarna vid Henry Ford Hospital i Detroit, USA, är av den åsikten att risken för astma och allergier minskar om barnet kommer i kontakt med djur, damm och kvalster under spädbarnsåret, då människans immunsystem till stor del formas.

Smuts och hundar bra mot allergiDet här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Skaffa hund samtidigt som du skaffar barn – minskar allergirisken hos barnet

  1. Rexmatte skriver:

    Se där ja!

  2. Pingback: Hundar tillåtna i idrottshall i Marks kommun | Dog News

  3. Pingback: Spädbarn med hund i hemmet mindre sjuka |

  4. Pingback: Hund minskar risk för barnastma och allergier |

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.