Länsstyrlesen kräver bantning av två hundar

Länsstyrelsen i Eskilstuna kräver att en hundägare av två jakthundar omgående bantar sina hundar, annars riskerar han att hundarna omhändertas.

Enligt hundägaren skall hundarna ha ökat kraftigt i vikt efter kastrering, den ena väger 40 kg och normalt för rasen är ca 30 kg. Detta anses vara extrem övervikt och har nu alltså lett till åtgärder från Länsstyrelsens sida.

Övervikt hos katt och hund

Ägare tvingas banta feta hundar

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Länsstyrlesen kräver bantning av två hundar

  1. Karelin skriver:

    Jag har haft och har hund som har och är kastrerad och jag får akta mig för viktökning men det har klarat sig bra hittills. Ofta är det stora problemet att ägaren ger hunden av vår vanliga mat och hundens mage kan inte bearbeta det så som vi människor kan. Med ett bra hundfoder tror jag inte att risken för viktökning är så stor. Det är mer synd om en överviktig hund än vad vår lycka är att ge hunden en bit kalvsylta.

    Det är inte mer än rätt, allt för hundens bästa.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.