Kraftigt överviktig hund – Långsam process för Länsstyrelsen

Övervikt hos våra sällskapsdjur är ett ökande problem och uppmärksammas mer och mer. Det uppskattas att 30% av hundar och katter i Sverige lider av övervikt.

Länsstyrelsen i Halland har i snart 3 år jobbat med att få en hundägare i länet att banta sin kraftigt överviktiga hund, utan framgång. Nu först efter tre år talar man att omhänderta hunden OM inte matte och husse lyckas få ned vikten på sin hund.

Länsstyrelsen påtalar ju om riskerna med kraftigt överviktiga hundar som oftare insjuknar i sjukdomar som diabetes, kroniska ledskador, hjärt- och lungsjukdomar och leversjukdomar. Hur kan man då vänta så länge som i tre år innan man omhändertar hunden? Husse och matte visar ju att de inte klarar av att ta hand om hunden på ett vettigt vis då hunden fortfarande är kraftigt överviktig efter 3 år!!

Fakta: Övervikt hos hund

Länsstyrelsen hotar ta fet hund

Länsstyrelsen hotar omhänderta fet hund


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Kraftigt överviktig hund – Långsam process för Länsstyrelsen

  1. Jeanette skriver:

    Det är hemskt att se dessa extremt, rent ut sagt, feta hundar =(
    Där jag bodde tidigare bodde en kvinna med en hund som påminde väldigt mycket om en corgi. Denna stackars hund var så fet att när den gick SLÄPADE magen i asfalten!!! Det var många som sa till kvinnan, många som försökte hjälpa men hon blev bara förbannad. Det hände aldrig nåt…. Polisen tittade på hunden en gång, det var allt.
    Den hade inte ens nåt om magen som skydd =( Hunden levde länge och blev rätt gammal, men sicket liv det har varit…. Det gjorde ont i hjärtat att se…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.