Importerade trebent hund

Familj i Gunnarstorp importerade trebent blandras hund från Ryssland. Hunden har en tragisk bakgrund och allt låter som tagen ur en sagobok.

Hunden hade förlorat sitt ben i en trafikolycka, och hon förlorade även hela sin familj som omkom i olyckan. Hunden bodde på ett hem för hemlösa hundar där den nya familjen hittade den via facebook. Hunden färdades då olyckan skedde i en bil tillsammans med husse, matte och deras son och när bilen voltade av vägen blev hundens vänstra bakben fastklämt. Hela familjen omkom och hunden fick ett ben amputerat. Nu lever den förhoppningsvis lyckligt i Gunnarstorp.

Men varför importerar man en blandras hund från Ryssland då det finns så många hundar i Sverige som behöver nya hem?

Trebent hund fick ny familj i Gunnarstorp


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

9 Responses to Importerade trebent hund

 1. Helena skriver:

  Hoppas den har de bra idag 🙂 Tragisk historia! Och ang vrf folk importerar hundar när hela sverige kryllar av dom i överflöd, som behöver kärleksfulla hem med bra ägare är en gåta! Ungefär som att sverige hjälper en massa land som har det svårt, men att vi själva har hemlösa som går ute på gatorna, det är HELT OKEJ! *Arg*

 2. Lisbeth Johansso skriver:

  Alltid tråkigt att höra den frågan,det ena behöver väl inte utesluta det andra,varför skulle det vara fel att hjälpa ett djur i nöd oavsett varifrån det kommer!

  • dognewss skriver:

   Vad vet vi i Sverige varifrån dessa utländska hundar egentligen kommer i från Puppymills etc Hur kan vi veta att detta inte är en snyfthistoria för att sälja dessa hundar via internet?

   • Liza skriver:

    Det är ju så att om vi importerar utländska ”hemlösa” hundar och det är som du skriver att de kanske kommer från Puppymills så hjälper vi ju till att upprätthålla sådan verksamhet som inte borde förekomma.
    Puppymills i ”liten skala” är ju faktiskt också de i Sverige som gång på gång avlar på blandrashundar, tikar som inte får vila tillräckligt mellan valpningarna och valpar som ständigt bjuds ut på Blocket osv

 3. Johan H skriver:

  Stackars krake. Fint att det gått bra i alla fall 🙂

 4. Malin & Dylan skriver:

  Jag har själv blandrashund från Spanien och är mer för att adoptera ”gatuhundar” från utlandet än att ta från en Svensk uppfödare! Jag jobbar även med hundar i Spanien när jag kan och jag räddar gärna hundar som har det dåligt från andra länder!

  Det är som att säga till någon som adopterat en liten afrikask son/dotter: ”varför har du valt honom och inte ett barn som har det svårt här i Sverige”?

  SJUKT att tänka så tycker jag!

  Man blir kär i en individ och det spelar ingen roll vart på jorden den kommer ifrån. För djur finns inga landgränser, det är vi människor som sett till så att dessa finns! Alla djur är lika välkomna överallt!

 5. Jo, jag fattar inte det här med att importera hundar från andra länder. I Sverige finns massor av hundar som skulle behöva ett nytt och harmoniskt hem. Att sedan ta en trebent hund som, enligt min mening, egentligen skulle ha avlivas.

 6. Anne Edwards skriver:

  Jättebra gjort av familjen att vilja hjälpa en stackars hund ur fattigdomen…å vem hade han kvar där..ingen.Familjen tänkte med hjärtat!♥

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.