Varg i Hisings Backa i GBG – Aprilskämt mitt i februari?

Var tvungen att kolla almanackan, är det första april eller har paret Bengtsson låtit rädslan för varg ta över, för hur troligt är det att en varg skulle spatsera omkring i trädgårdarna i Hisings Backa i Göteborg?

Vargen skall ha kommit in på Bengtssons tomt vid garageuppfarten vid 22 tiden i tisdags kväll, rört sig i trädgården i ca fem minuter och sedan hoppat in till grannen.

Enligt dagens GP ”pappers” tidning är det inte jättetroligt att det skulle röra sig omen varg, enligt rovdjursspårare på Länsstyrelsen.

I nätupplagan står det:

”Någon anledning att ropa varg på Hisingen finns med andra ord inte riktigt än. Men familjen Bengtsson är säker på sin sak.

– Inte en chans att det inte var en varg. Hade det varit en hund hade den aldrig lyckats hoppa över slipersen in till grannen”


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Varg i Hisings Backa i GBG – Aprilskämt mitt i februari?

 1. croquetas411 skriver:

  Jag säger inte att det var osant det de sa men deras anledning till varför det enligt dem var en varg var oerhört dålig! Hundar hoppar betydligt högre än man tror. Bara här om dagen blev jag alldeles chockad av att hitta en hund inne på min lilla cementerade bakgård. Den omges av höga murar, en är något lägre men ändå tillräckligt hög för att jag helt skulle utesluta att hunden hade hoppat in. Fundersamt tog jag ut hunden igen och släppte den på gatan (bor i Mexico och just den hunden är en hund som jag visste med 100% säkerhet att inte hade några ägare). Lite senare råkade jag befinna mig på bakgården när jag hörde ett rasslande ljud, jag vände mig om och där kom hunden flygande över den höga muren. Jag kan precis se över muren så jag skulle uppskatta till att den är omkring 1.60 meter hög eller så, och hunden flög över den utan problem. Hade med största sannorlikhet kunnat hoppa över ett högre hinder. Det var inte ens en särskilt stor hund, utan en blandning som liknade en mindre variant av en Flatcoated Retriever.

  Så med andra ord…. att ”vargens” höga hopp skulle vara ett bevis för att det inte var en hund tycker jag låter orimligt. Men vem vet..! 😉

 2. Anders skriver:

  Det är inte omöjligt, men kanske inte helt troligt. Inte om spårarna säger så.

  Att se på vanliga gåspår om det är varg eller hund är svårt. Vargtassar är stora, men det finns större hundar. Men däremot så om man följer språngspår, så brukar det vara ganska klart vad som är varg och hund.

  Har för övrigt sett en ensam varg på samma älgpass två år i rad, vilket var intressant men inte så kul. Detta eftersom vi var tvungna att flytta runt. Vi har tur som har jaktmark på var sida om en by, så det fungerar att byta sida.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.