Viktigt att läsa rasstandarden ibland

Kom att tänka på hur nyttigt och viktigt det är att läsa rasstandarden för sin ras ibland, eller varför inte några gånger per år egentligen om man håller på med avel och utställning.

Det är så lätt att bli ”hemmablind” och bortse från viktiga detaljer och information om vad som står i tex RAS (Rasspecifik Aveslstrategi). Det är viktigt att läsa på allvarliga fel och diskvalificerande fel och förstå sundheten med avel. Även tänka på vilka hanar och tikar som är lämpliga i avel och i hur stor grad hanarna används.

Hos SKK hittar Du din ras rasstandard

Rasstandard för Pomeranian

RAS för Pomeranian

Särskilda rasspecifika domaranvisningar


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Viktigt att läsa rasstandarden ibland

  1. Karelin skriver:

    Jag tror att det är mycket viktigt att läsa rasstandarden. Jag har erfarenhet av att en uppfödare använder samma avelsmaterial gång på gång och att detta börja medföra kraftiga mentala problem. Jag ställer mig frågan hur jag gör som äger hundar från denna uppfödaren men uppfödaren vill inte lyssna på de mentala problemen som jag upplevt med en hund.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.