Hundattack som berör ända in i själen

…… där låg han den lille Ceasar och tittade skräckslaget med sina stora svarta ögon, han var alldeles nedsölad av blod, inte en fläck var ofärgad, vi fick in honom i stallet och ringde veterinären, som var 20 mil bort……

……….dom yttre skadorna såg vid första anblicken ut att kunna sys ihop, under ena örat ett djupt sår och bitmärken på bakbenen, pungen var biten i så delar av testikeln var ute, jag stannade hos honom i väntan på vård, försökte ge vätska och förband på såret, han låg mest stilla hela tiden, till slut skrek han högt tre gånger och sparkade sedan slutade han andas, klockan var halv tre på natten när han dog.

Egentligen behövs det inga flera ord, alla kan förstå att alpackan revs ihjäl av lösspringande hundar (annars hade detta inte skrivits här på bloggen). En alpacka kan kosta upp till 250 000 kr beroende på varifrån den är inköpt, men det är inte bara pengarna, det är känslorna att se sitt älskade djur dö inför ögonen utan att kunna hjälpa den på något vis.

Hundägarens agerande vid attacken är väldigt svår att ta in, när han hämtat sina hundar så bad han till Ceasars ägare, att han skulle säga att det hände under jakt för annars skulle inte han få ut något på försäkringen! Sen sa han även att han inte kan garantera att det inte händer igen.

Vi har blivit kontaktade av uppfödaren till Ceasar, som hade läst vårt inlägg om att en förändring måste ske väldigt fort, innan någon människa blir ihjälbiten. De tycker som vi, att något måste göras för att få ett slut på attackerna som blir allt fler!

Läs hela den hjärtskärande berättelsen skriven av Ceasars ägare HÄR

Ni som ville se och klarar av att se, kan titta på de fruktansvärda fotona HÄR och HÄRDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

11 svar på Hundattack som berör ända in i själen

 1. Marita Claesson skriver:

  Usch så sorgligt, stackars Ceasar va han skulle vara rädd..Och jag hoppas att hundägaren får ersätta en hel del, bara att uttala sej :: Under Jakt !!! Va jagade hundarna då…De va ju på Ceasar.Förresten ska man ha sina hunda under uppsikt nu på våren då det föds ungar i skogen….Vadå inte kan garantera att det inte händer igen ??? Vad är det för hundägare…

 2. dognewss skriver:

  Vi håller fast vid vårt uttalande i förra inlägget, hade det funnits ett hårdare straff för hundattacker så hade hundägaren funderat två gånger innan han låtit sina hundar springa vind för våg….

 3. BirgerZorro skriver:

  Man kan lugnt påstå att denna hundägare hade en jävla tur!!!

  Vad jag menar är att om hans hundar gett sig på mitt djur så hade idioten förmodligen varit död efter ett sådant agerande som han uppvisade. Hans hundar däremot gjorde inget fel; de går på instinkt. En hund gör ALDRIG fel; det är bara vi hundägare och vi som möter hundarna som gör fel!!!

  En hund är en hund är en hund! Tyvärr så är inte folk medvetna om detta faktum utan de gör sina hundar till kelgrisar och små bebisar…….. 🙁

 4. Aicha Löwström skriver:

  Hur kan man gå vidare efter att ha sett det här,hur kan det hända och hur kan man låta det hända,jag älskar hundar men tappar respekten för ägaren när man inte kontrolerar sina djur.Har inte mycket att säga till dig vars alpacka fick sluta sitt liv på detta vidriga sätt hoppas du orkar gå framåt med dom djur du har kvar.

 5. Carina Avby skriver:

  Så fruktansvärt tragiskt.Stackars lille Ceasar som inte fick fortsätta sitt liv.Så grymt och så onödigt.Mina ögon tåras och mitt hjärta blöder för er käre vän som på så fruktansvärt sätt miste sitt liv.Sänder styrkekramar till er som var tvungna att behöva uppleva denna vidriga händelse.Önskar att det gick att vrida klockan tillbaka.Detta kommer ju att för all tid att sitta på er näthinna.Tiden får inga sår läkta,men den ger er förhoppningsvis kraft att leva med era ärr. <3
  Till hundägaren finns inga ord,ty ohyra och kräk begriper inget språk.

 6. Anonym skriver:

  Jag beklagar er förlust av Cesar 🙁

 7. Pingback: Hundattacker ett växande problem | Dog News

 8. Marie skriver:

  Tack för alla värmande kommentarer och tack till Dog News som publicerade detta. Jag är uppfödaren till Ceasar och jag har sett honom ta sina första steg, sina första andetag och jag har grimtränat honom. Sommaren 2011 sålde jag Ceasar tillsammans med 3 andra alpackapojkar till Arjeplog. Jag kommer aldrig att glömma samtalet jag fick den där morgonen den 10/3 när ägarna berättade att Ceasar var död!
  Jag säger som ägaren Sture, jag vill inte känna hat..men det går inte att låta bli.

  Nu har det gått en tid och den värsta dramatiken och ilskan man kände har lagt sig. Men jag vill inte att Ceasar ska ha dött förgäves. Jag är själv hundägare, har en irländsk varghund och en golden och de får aldrig följa med oss in till alpackorna. Varghunden får aldrig gå lös på våra promenader då jag har sett att vinthunden i honom snabbt tar över. Vår golden släpps endast på öppna fält då jag försäkrat mig om att det inte finns varken hundar, hästar eller människor i närheten och det är inte varje dag jag kan släppa henne. Vi har en stor inhägnad tomt som våra hundar går lösa på.
  Som hundägare kan jag känna dåligt samvete för att mina hundar inte får springa fritt på våra promenader. Det är ju lite av det promenaden går ut på, att hundarna ska få sträcka ut och springa och busa.

  Men varför har det då blivit så här? Varför ökar attackerna från våra 4-fota vänner? Jag tror att det beror på hela vårt samhälle. Vi är så många som vill ha hund men samtidigt har vi hamnat i ett hjul som bara snurrar fortare och fortare. Hundar lämnas hemma när vi arbetar, vi kommer hem trötta och går ut på en snabb promenad med hunden. Hunden har vilat hela dagen så den är pigg.
  När detta får fortgå dag efter dag så tror jag att explosionen kommer till slut. En hund måste få utlopp för sin energi och många av oss hundägare har inte ork och tid att ge våra hundar det. Jag är likadan…vissa dagar är jag hopplöst lat!

  Det sorgliga är att det är hunden som blir förloraren til slut. Den avlivas.
  Hur man ska komma till rätta med detta har jag tyvärr inga svar på. Attackerna från människans bästa vän kommer att fortsätta. Vi kanske måste sätta mer press på uppfödarna? Vilka säljer de till? Ja, jag vet ärligt talat inte. Det enda jag vet är att det som drabbade Ceasar och tjejen som var ute och red kommer att hända igen.

  Ha det gott alla hundägare och ta hand om era vovvar!
  /Marie Kallin
  http://www.alpacka.nu

 9. Herta skriver:

  Polisanmälan & hårdare straff för Brist av tillsyn av hund!! Och hjälp att driva dessa mål till domstol. Så länge hundägaren inte behöver stå till svars ngt nämnvärt, varken ekonomiskt eller med restriktioner, så kommer alla dessa oansvarliga & respektlösa hundägare att strunta i följderna. Nu är det dax att SKK, försäkringsbolag tillsammans med polisen ser till att öka rättsskyddet för de drabbade och ser till att ge de stöd som många inte får för att hävda sin rätt. Det är bedrövligt att inte alla dessa återkommande händelser inte lett till ngn aktion och att varken SKK samt försäkringsbolagen står tysta! Nä, råder alla hundägare/ häst/djurägare att ta det ansvaret att polisanmäla och att driva skadeståndsmål vidare.
  Polisen i Roslagen ( Täby/Åkersberga) har agerat mycket föredömligt i mitt fall då jag var utsatt för en hundattack. Jag har fått god hjälp och stöd av handläggande polisman hur jag kan gå vidare och vad jag har rätt till. Mycket hjälpsamma och engagerade. Jag & min hund blev angripna på ett mycket våldsamt sätt av en väldigt stor hundras ( vill inte nämna var eller vilken ras då denna är så ovanlig och skadeståndsärendet just nu pågår). Tror att tack vare min självbevarelsedrift & hundvana plus mycket tur klarade vi oss med x antal bett med nöd och näppe. Både jag & min hund fick söka akutvård. Det var fruktansvärt med en hund på ca 70 kg som hugger och försöker få ett dödande tag i både min hund och i mig. Kan lätt föreställa mig hur det skulle gått om hunden fått ordentligt tag eller om ngn mindre hundvan, ett barn/ ngn äldre, de ridande hästtjejerna skulle mött denna best. Ställ krav på SKK och på era försäkringsbolag – de är till för oss kunder/medlemmar och vi betalar många slantar i premier/ avgifter som skall gå till att hjälpa-stödja oss när olyckan är där. Företagen lever på oss så ställ krav!! Nöj dig icke med deras vanliga inställning, ”att det inte är deras sak” att hjälpa dig som kund/ medlem – Fel! För det är just det det är, annars har de fel bild av sina skyldigheter mot oss konsumenter. Glöm inte att kunden/medlemmen också har rättigheter.
  Beklagar ägarens förlust av sitt djur Ceasar och hoppas nu att hundägaren får ta sitt ansvar genom ett rejält skadestånd ( även om det inte ger dem Ceasar åter) och polisanmälan.
  Och ni andra; Agera, anmäl!! Har en hundägare fått flera anmälningar på sig är myndigheterna skyldiga att agera. Det skall kosta att strunta i andras säkerhet & liv!!

 10. Pingback: Hundattack igen – den skyldige sprang från platsen med sin hund |

 11. Pingback: Inte bara vargen dödar « Djurbloggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.