Mannen misshandlar oftast djuret innan han ger sig på kvinnan

Innan mannen slår sin kvinnan, värmer han upp genom att misshandla familjens djur. Kvinnor väljer ofta att stanna kvar i förhållandet för att skydda sitt djur.

Om veterinärer, djursjukvårdare, länsstyrelsens djurskyddskontroll, personal på hunddagis, djurpensionat och stallpersonal skulle vara mera uppmärksamma på djurs kroppsliga skador kan man i ett tidigare skede finna våldsamma män. Tyvärr är det få inom dessa yrkesgrupper som känner till problematiken och ännu mindre, hur man ska agera.

När nu regeringen ser över fridslagstiftningen bör djurplågeribrottet inkluderas i grov kvinnofrids­kränkning, skriver 17 företrädare för kvinnofrids- och djurskyddsorganisationer.

Internationell och svensk forskning visar en koppling mellan våld mot djur och våld i parrelationen. Våldsspiralen kan inledas med hot om eller faktiskt skada på offrets/familjens djur och ibland till och med genom att döda djuret.

När pappa slår värmer han ofta upp med hunden

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

5 svar på Mannen misshandlar oftast djuret innan han ger sig på kvinnan

 1. Fredrika skriver:

  Det finns faktiskt en ideell organisation i Sverige som tar upp det här så helt okänt för veterinärer är det i alla fall inte. Organisationen heter voov, veterinär omtanke om våldsutsatta, och har startats av veterinärstudenter i Uppsala. Helt säkert ser dessa till att blivande veterinärer har omtanke i kursplanen! Läs mer på http://www.voov.se

 2. Peter skriver:

  Mitt ex slog först våran hund. Sen började hon slå mig också. Tog ett halvår innan jag vågade öppna upp mig för min mamma och pappa för att berätta hur det var. Nu tackar jag gudarna att jag till slut vågade göra det. De hjälpte mig att bryta med henne. Konstigt att jag inte verkar existera enligt tidningsartikeln. Varför talas det aldrig om kvinnorna som slår?

  • dognewss skriver:

   Vi reagerade också på detta att det bara står män. Kanske utgår man från att mannen är fysiskt starkare och är den som ”oftare” misshandlar? Någon som vet?

   • Johan skriver:

    I dagens ”jämställda” samhälle finns det inga skillnader mellan kvinnor och män (det har feministerna bestämt) endast när det är positivt för kvinnan. När det gäller negativa beteenden är det alltjämt så att kvinnan är det eviga offret, även när hon är förövare, och mannen den evige förövaren, även när han är offer.

 3. Inez skriver:

  Med det feministiska monopolet av problemformuleringen så existerar inte män som offer.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.