Hund spårlöst borta efter att ha blivit skjuten

Polisen i Blekinge misstänker att två maskerade män har skjutit en hund, utanför en lägenhet, men man kan inte finna några andra spår efter hunden än lite blodfläckar.

På lördagskvällen siktade två främmande maskerade män med en pistol mot en kvinna och hennes hund, utanför kvinnans bostad i Olofström.  Kvinnan lyckades ta sig in i sitt hem medan hunden blev kvar utomhus. Hon hörde ett antal skott utanför, efter en stund vågade hon sig ut för att titta efter var hunden var. Hon såg några blodfläckar som polisen misstänker att kommer från hunden, men man har inte lyckats finna några ledtrådar som leder till en skadad eller eventuell död hund.

Brottet rubriceras som grovt olaga hot och skadegörelse? Men är det bara skadegörelse om man skjuter ihjäl en annan persons hund?

Maskerade män sköt hund


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

6 Responses to Hund spårlöst borta efter att ha blivit skjuten

 1. Mona Rönningen skriver:

  Var det inte även i Olofström de sex valparna blev stulna?

 2. Anonym skriver:

  Har hunden kommit tillrätta?

 3. Helena Davidsson skriver:

  Tyvärr rubriceras de bara som ”skadegörelse av egendom” även om hunden dör. Vet inte om ni kommer ihåg Albin som blev ihjäl skjuten två dagar innan jul förra året i Rydal? Rubriceringen på honom blev skadegörelse. Vi har försökt få det till grövre brott men tyvärr.

  • dognewss skriver:

   Det är för jävligt,med andra ord kan vem som helst skjuta grannens hund (om man tröttnar på skallet) och sedan ”nästan” gå fri….

 4. Mary skriver:

  Hunden har kommit hem igen och verkar oskadd……

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.