Rotvälta kan vara farligt för hundar och ägare

Rotvälta kan vara en farlig plats att gå nära för både människor och djur. Det fick hunden Bonnie erfara häromdagen då hon fastnade under en rotvälta och fick hjälp av räddningstjänsten för att komma loss.

Bonnie hade troligen sett något djur eller liknande och begett sig några meter in i skogen där hon sedan fastande under en rotvälta. Matte hittade henne efter 3 timmar och då fick hon grävas fram av räddningstjänsten. Nu gick det bra för Bonnie och slutet lyckligt men det är på sin plats att varan för rotvälta.

Då jag var liten lekte vi barn ofta vid rotvältor, vi byggde kojor och liknande och ingen vuxen varande någonsin oss för hur farligt det kan vara. En rotvälta kan slå igen och det blir en säker död för ett litet barn…:(

Hund fastnade i rotvälta


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.