Åtal för smuggling av valpar

Den 5 september i år upptäckte tulltjänstemän åtta hundvalpar, 110 vaktlar och tre kaniner som två kurirer försökte föra in till Sverige över Öresundsbron. Djuren avlivades av veterinär efter beslut av Jordbruksverket. I dag åtalas fyra män vid Malmö tingsrätt för bland annat grovt smugglingsbrott.

– Flera gånger i månaden upptäcks valpar som sålts av oseriösa säljare på till exempel en parkeringsplats. Att inte kontrollera valpens ursprung innebär risker för djurets hälsa, köparen och dess familj och omgivning. En hund är inte vilken handelsvara som helst. Köper man ett levande djur på det här sättet blir man delansvarig för det lidande och de smittrisker smuggling innebär. Det bästa sättet att stoppa djursmugglingen är att inte bidra till handel med smugglade djur! säger Michael Diemer, chef på enheten för sällskapsdjur, skriver Jordbruksverket.

Valparna avlivade efter smuglingsförsök


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.