Tre hundar överlevde Titanic olyckan

titanic

Sent på kvällen kl 23.40, den 14 april år 1912 sjönk Världens mest kända fartyg Titanic, ombord på fartyget fanns 12 hundar varav 3 överlevde katastrofen.

De överlevande hundarna var en Pomeranian vid namn Lady som ägdes av Margaret Bechsten Hays. Margaret var på väg hem till New York City, hon hade varit i Paris där hon hade köpt sin Pomeranian hund. Då hon och hennes väninnor hört att skeppet kört på ett isberg klädde de sig varmt och svepte in Lady i en filt och gick upppå däck trots att Stewarten sagt till dem att de skulle gå tillbaka och lägga sig, att situationen var under kontroll. De unga kvinnorna klädde på sig räddningsvästar och inväntade livbåtarna. Då de första livbåtarna sjösattes fick kvinnorna plats i livbår Nr 7. Kvinnorna räddades några timmar senare av ett fartyg som hette Carpathia.

Pomeranian hund Nr 2 ägdes av Martin Rothschild med frun Elisabeth Jane, Martin jobbade framgångsrikt inom klädbranschen i New York. Paret som älskade att resa hade inga barn utan deras lilla Pomeranianhund var deras allt. Elisabeth gömde hunden då hon gick ombord på livbåten.

Även Elisabeth Rothschild räddades av fartyget Carpathia, men då hon skulle räddas ville man inte ta ombord hunden. Då protesterade Elisabeth och vägrade lämna livbåten utan sin älskade lilla hund. Tyvärr hann Elisabeths man Martin inte stiga i någon livbåt utan omkom i olyckan och drogs med då Titanic sjönk till botten.

Det sorgliga var att Elisabeths Pomeranian omkom senare, det är dock tvistat om hur det skedde. Enligt sägnen skulle hunden ha omkommit i det kaos som uppstod då de överlevande nådde New York, hunden skall ha blivit överkörd av en lastbil. Den andra historien talar för att hunden dog i ett slagsmål med en annan hund.

Den tredje överlevande hunden var en Pekingnese vid namn Sun Yat-Sen. Hunden ägdes av Herr Henry Sleeper Hardy med frun Myra som räddades i livbåt Nr 3.

tita

Dogs of the Titanic: a Dozen Aboard, Three SurvivedDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.