Hundar Instagrammar sin fästingfria sommar

DCIM100GOPRO
Fästingsäsongen väntas komma tidigt i år och på vissa håll i Sverige är den redan här. Krypen besvärar både människor och husdjur men det är enkelt att skydda sin hund med hjälp av ett fästinghalsband.

Under hela våren och sommaren kommer sex olika hundar att visa hur skönt ett hundliv kan vara när man slipper fästingar. Utrustade med en GoPro-kamera och fästinghalsband från Scalibor skildrar hundarna vardagen och publicerar sina bilder och filmer på sina egna Instagramkonton.
När temperaturen överstiger 5°C börjar fästingar bli aktiva. Därför riskerar många hundar att utsättas för fästingar när de rör sig i naturen redan på våren. Men det är enklare än vad många tror att skydda sin fyrbenta vän mot fästingar. Scaliborhalsbandet ger hunden ett komplett skydd mot fästingar i fem till sex månader.
– Med ett fästingskydd kan hundägaren låta hunden vara hund, med allt vad det innebär. De kan få springa runt och röra sig fritt även i fästingtäta områden, säger Lena Malmgren, veterinär och medicinskt ansvarig för Scalibor på MSD Animal Health.
I år har Scalibor valt att låta hundar själva skildra sommaren med fästingskydd. På deras Instagramkonton kan man följa de sex hundarna i deras vardag och allt material som används i projektet är fotat av hundarna själva ur deras eget perspektiv. GoPro-kameran sitter fast med en specialanpassad sele och hundarna får hjälp av sina ägare att lägga upp bilderna direkt från kameran till Instagram. Allt material samlas på webbsidan sommarenmedscalibor.se.
– Det är ganska unika bilder, man får verkligen en inblick i hundens liv. Det är en häftig känsla att se två hundar mötas eller få följa med hunden i full fart över stock och sten i skogen. Man förstår att det inte är så konstigt att de får fästingar när man ser hur hundarna rör sig, fortsätter Lena Malmgren.
Projektet pågår under hela fästingsäsongen. Idag finns fästingar i större delen av södra Sverige och upp längs norrlandskusten. De finns i skog och mark men även i parker och trädgårdar i stora delar av Sverige. Hundarna som deltar kommer därför från olika delar av Sverige och är av olika raser.
– Det liv många hundar lever på sommaren kräver någon form av fästingskydd. Med ett fästinghalsband skyddas hundarna och de kan få vara bara hundar. Det är det vi vill visa i det här projektet, avslutar Lena Malmgren.
Om hundarna:
Gippy, 4 år
En sportig schäfer från Jönköping.
@sommarenmedgippy
Kobe, 1 år
En australian shepherd som älskar frisbees. Bor i Kungsbacka.
@sommarenmedkobe
Märta, 20 månader
En östsibirisk laika som älskar skogen. Bor i Lerum.
@sommarenmedmaerta
Snooze, 7 månader
En liten border collie med en stor flock. Bor på Ingarö.
@sommarenmedsnooze
Vilde, 6 år
En tollare med näsa för jakt. Bor i Floda.
@sommarenmedvilde
Morris, 2,5 år
En pigg jack russell från Ystad.
@sommarenmedmorris
Besök webbsidan: sommarenmedscalibor.seDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hundar Instagrammar sin fästingfria sommar

  1. Birgitta Lindqvist skriver:

    Hundar ska vara kopplade, har de fått dispens.

  2. Tino skriver:

    ”GoPro-kameran sitter fast med en specialanpassad sele” Någon som vet vad det är för sele?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.