Hund från Rumänien avlivades på grund av sjukdomen TVT

 En hund som importerats till Sverige från Rumänien avlivades igår på grund av den mycket smittsamma sjukdomen TVT.

Hunden hade adopterats från Rumänien till ett hundpensionat i södra Skåne varifrån familjen köpte hunden. Familjen hade tidigare köpt en gatuhund från samma hundpensionat men nu varnar de andra. Risken finns nu att familjens tidigare hund också har smittats av TVT och då kan även den behöva avlivas. Just i Rumänien är TVT en mycket vanlig sjukdom bland gatuhundarna!

Transmissible venereal tumour (TVT) är en vanligtvis godartad tumörsjukdom som drabbar framför allt yttre genitalia hos hund. Sjukdomen förekommer bland annat i södra Europa, framför allt i länder med många lösspringande hundar. Till och med november 2012 har tre fall konstaterats i Sverige. Läs mera om TVT här

Hunden Max dog av ökända smittan TVTDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.