Kraftig ökning av sjuka adopterade hundar

Djursjukhuset i Hässleholm har sett en kraftig ökning av sjuka adopterade hundar som i värsta fall måste avlivas. Anledningen är att hundratals skåningar har adopterat utländska hundar som i första hand ser friska ut, men sen kan vara sjuka, skriver P4.

Hundar förs in till Sverige med sjukdomar och ofullständiga papper trots att det för köparen ser ut som om alla papper är i sin ordning. Veterinären på djursjukhuset i Hässleholm säger: Folk måste veta vad de ger sig in på. Känner man att de här fina hundarna i Rumänien behöver hjälp, ja men då finns det lokala organisationer som är bra. Ge pengar dit istället och hjälp dem på plats så att hundarna får ha det så bra som de kan ha det istället för att utsätta dem för stressen och ta hit dem.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.