Börja träna din hund försiktigt

En otränad hund fungerar precis som en människa, ta det försiktigt i början och bygg på lite åt gången, säger hundfysioterapeut Stefan Rosén till vlt.

Hundar fungerar olika beroende på storlek och ras, det händer att hundar får både artros och ledskador av för ensidig träning. Den bästa träningen får hunden i skogen i kuperad terräng, då får den använda flera olika muskler samtidigt.

Man skall aldrig rusa iväg och strata upp med hård träning på en gång, ta det försiktigt och börja med 2-3 gånger i veckan om du har en otränad hund. Du skall aldrig jogga med en hund som inte nått vuxen ålder, den skall också ha bra grundkondition innan ni börjar jogga tillsammans.

Kolla film om hur du stretchar din hundDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.