Se upp med foder rekommendationer

IMG_0933

Till alla Er som föder upp valpar av småvuxna raser och använder er av Royal Canins Mini Starter Mother & Babydog torrfoder vid avvänjningen. På förpackningen står det att produkten är speciellt framtagen för småvuxna raser som har en vuxenvikt mellan 1-10 kg, men Royal Canin säger själv i upprepade kontakter privat: Våra rekommendationer är att börja introducera Starter torrfoder eller Starter mousse när valpen är ungefär 3-4 veckor gamla. Valpar av småvuxna raser kan behöva introduceras något senare än valpar av storvuxna raser. 

På hemsidan och i annan litteratur anger Royal Canin att avvänjning startar på dygn 22, dvs då valpen är 3 veckor gammal. Ingenstans står det att valpar av småvuxna raser kan behöva avvänjas något senare.

IMG_0929

På påsen på fodret som är speciellt framtagen för valpar av småvuxna raser, står det från 3 veckor (för den som kan några ord engelska). Ingen text om att alla valpar inte kan avvänjas från 3 veckors ålder!?

IMG_0935

Urklipp från foderpåsen, ingenstans framgår det att valpar av småvuxna raser kan behöva introduceras något senare än valpar av storvuxna raser. Royal Canins produktspecialist svarade via kontoret i Sverige att avvänjning av valpar av småvuxna raser skall starta vid 5 veckors ålder men senare gjorde kontoret i Sverige en pudel och ändrade svaret till det vi skrev ovan.

Vi väntar fortfarande på en förklaring från Royal Canin på detta så att vi bättre kan förstå till vilken kategori detta foder egentligen är menat om inte till valpar av småvuxna raser? I annat fall borde det framgå av förpackningen att det inte gäller alla valpar…..eller?

För en trygg avvänjning gör din egen köttfärsblandning (där du fryst in köttet innan användning) och börja med ett foder du litar på då valparna är lite äldre!


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.