Snart kan hunddagis i villaområde bli verklighet

Länsstyrelsen i Kalmar län har gett en person i ett villaområde i Mönsterås tillstånd enligt djurskyddslagen att öppna hunddagis i sin egen villa, villkoret är att antalet hundar inte går över tio och att rastgården är rymningssäker.

Hundarna skall enligt ansökan vistas i villan samt i en utegård på tomten.
Byggnadsnämnden som skall ta ställning till ansökan har redan mottagit synpunkter från två grannar som är oroliga över den ökande biltrafiken till och från området under morgon och kvällar. Dessutom tycker de att ett hunddagis inte passar i ett villaområde!

Fotnot: De flesta kennlar som drivs i Sverige finns just i villaområden och lägenheter, man får driva kennel utan tillstånd om man håller mindre än 10 vuxna hundar och har mindre än 3 valpkullar årligen. Med vuxen hund menas valp över 12 månader.

 Beslut väntar om hunddagisDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Snart kan hunddagis i villaområde bli verklighet

  1. Pia-Margherite Inden skriver:

    Är ett bra initiativ. I Uppsala tillåts höns med tupp i villaområde och beträffande befarad biltrafik tillåts orienteringstävlingar med 100-talet bilar att åka genom villaområdet vid träning och tävling. Jättebra om fler hundar slipper ligga ensamma hemma hela dagarna

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.