Varannan anmälan till Länsstyrelsen obefogad

Statistiken från Jordbruksverket visar att varannan anmälan som Länsstyrelsen får in är obefogad! Tänk till innan Du anmäler, då detta stjäl tid från inspektörerna som kan behövas på ett annat ställe där djur verkligen far illa!

För övrigt kan man se en liten ljusning i djurhållningen i landet. Antalet beslut om att djurägare ska åtgärda brister i djurhållningen minskade under första halvåret, från 782 i fjol till 677 i år. Även omhändertagandet har minskat med 50 djur under motsvarande period sedan ifjol. Djurförbud minskade med 30 färre utfärdade djurförbud.

ANMÄL INTE om du inte har en riktig grund till din anmälan! Det händer att personer missbrukar ”sin rätt” att anmäla och anmäler bara för att man är irriterad på grannen, eller hamnat i gräl med någon eller vill ”sätta dit” en konkurrent

Varannan anmälan obefogadDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Varannan anmälan till Länsstyrelsen obefogad

  1. yorkielove skriver:

    Eller ocksa ”finner” handlaggarna andra ”fel” an de anmalan gallde.
    Sa ar de plotsligt inte obefogade langre
    ( Oavsett om de ar pahittade eller inte )

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.