NexGard – Tuggtabletten för behandling av fästingar och loppor

Merial lanserar NexGard™ – Den månatliga tuggtabletten för behandling av fästingar och loppor hos hundar.

Merial Norden lanserar nu NexGard i Sverige/Norge, den första månatliga tuggtabletten som behandlar hundar mot fästingar och loppor. En behandling ger hunden fyra veckors skydd mot fästingar och fem veckors skydd mot loppor. I varje förpackning Nexgard finns 3 välsmakande tuggtabletter, så en förpackning räcker för behandling i 12 veckor mot loppor och fästingar. Om hunden enbart behandlas mot loppor, räcker den till 15 veckors behandling.

Den aktiva molekylen i Nexgard heter afoxolaner, som tillhör gruppen av isoxazoliner. I motsats till spot-on-produkter som appliceras på huden i hundens nacke, ges NexGard som en välsmakande tuggtablett. NexGards afoxolaner verkar genom att de tas upp i blod och vävnadsvätskor, och när loppan eller fästingen biter hunden, utsätts parasiterna för det aktiva ämnet som snabbt dödar dem. Nexgard dödar loppor så snabbt (8 timmar efter intagen dos), att loppan inte hinner lägga ägg. På så sätt undviks spridning till den omgivande miljön vilket är särskilt viktigt i bekämpningen mot loppor. Fästingar dör inom 48 timmar efter administrering av Nexgard.

Lars Olesen, produktchef på Merial, säger så här: ”Då temperaturerna stiger och vintrarna blir mildare och kortare, upplever vi att problemen med ektoparasiter blir allt större. Fästingar observeras längre och längre norrut och lopporna trivs med de milda vintrarna. Därför är det nödvändigt med nya alternativ för behandling av loppor och fästingar. Vi är stolta över att kunna lansera en ny produkt med en god säkerhetsprofil och som är enkel för hundägaren att ge sin hund. Att hunden sedan även gillar den mjuka tuggbiten är ju en förbättring som alla parter kan vara nöjda med”, avslutar Lars Olesen.

NexGard finns i fyra olika förpackningar som är indelade efter hundens vikt. Intervallerna är 2– 4 kg, >4–10 kg, >10–25 kg och >25–50 kg. Om hunden väger mer kan förpackningarna kombineras tills man får rätt dosering. NexGard kan ges till valpar från åtta veckors ålder, och hunden ska väga minst 2 kg.

NexGard är receptbelagd och kan därför endast skrivas ut av hundens veterinär.

NexGard har utvecklats i Merials laboratorier i Europa och USA, och har genomgått omfattande testprocedurer före lanseringen i USA våren 2014. Under hösten 2014 lanserades NexGard i större delen av Europa.

Dräktighet och laktation

Laboratoriestudier på råtta och kanin har inte visat teratogena effekter, eller några negativa effekter på reproduktionsförmågan hos hanar eller honor.

Säkerheten av detta läkemedel har inte fastställts vid dräktighet och laktation eller hos avelshundar. Använd endast i enlighet med ansvarig veterinärs nytta/riskbedömning.

NexGard fass

Veterinären.nu har precis lanserat en tjänst där vi hundägare kan beställa fästingmedel via e-recept eller hemleverans. Ta en titt!
http://fastingmedel.veterinaren.nu/Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

6 svar på NexGard – Tuggtabletten för behandling av fästingar och loppor

 1. Pingback: Nu är fästingsäsongen i gång – skydda din hund |

 2. Pingback: Fästingpreparat eller naturpreparat? |

 3. Ancy Enarsson skriver:

  Om fästingen inte dör förrän efter drygt 40 tim har den ju hunnit avge sitt gift i djuret så……..
  Har jag uppfattat det rätt?
  Fick uppgift av vet att det skulle vara likt mBravecto men mildare?

 4. Jessica Larsson skriver:

  Jag upplever att fästingarna inte heller är lika benägna att vilja uppsöka min hund för att få sig en måltid. I princip helt fästingfri än utan Nexgard.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.