Hundägare river ned skyltar angående kopplingstvång

Som alla vet så råder det kopplingstvång denna årstid. Men till exempel vid Sjöbackens friluftsområde i Fiskebäck i Göteborg rev hundägare ned skyltarna efter fyra dagar.

Samma skedde ifjol med skyltarna om koppeltvång, de fick inte sitta uppe längre än en vecka. Det har tidigare varit ett rikt fågelliv vid friluftsområdet där man kunnat höra lärkan sjunga. Nu jagar lösspringande hundar vilt, fredagen den 17 april jagade tiotals hundar en hare som bets ihjäl.

Ingen vågar säga till hundägarna, detta gäller även på andra orter runt om i Sverige. Den som säger till blir hatad och hotad och i värsta fall slagen.

En skribent i Göteborgs posten undrar om det gamla talesättet ”sådan herre sådan hund” kan tillämpas?

Skäms på Er, att skrika förstör bara ännu mera ryktet för hundägare!Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

8 Responses to Hundägare river ned skyltar angående kopplingstvång

 1. Sture Engström skriver:

  Det blir ju inte mindre förbjudet om man tar ner skyltarna! Sedan undrar jag varför man inte vågar säga till för att sedan blir hotad. Är det något speciellt med dessa hundägare? Stora, starka, elaka eller vad hindrar tillsägelser? Vad är det för typ av hundar? Pitbull eller vad? Knappast mops i vilket fall.

  • dognewss skriver:

   En bekant till oss blev slagen i ansiktet så glasögonen trillade av då hon bad en kvinna koppla två större hundar på en strand

 2. Jeanette skriver:

  Jag saknar ord, nästan; att man kan bära sig så illa åt! Djurvänner är dom då inte trots att dom är hundägare och vuxna människor är dom inte heller utan inbilska skitar i trotsåldern som inte klarar av att bli tillsagda när dom gör fel. För det vet dom väldigt väl att dom gör och då försöker man på klassiskt vis skuldbelägga eller hota den som vågar påpeka detta. Själv fick jag häromveckan veta att det bara är uniformerad polis som får säga åt folk som bryter mot lagar och förordningar!

  • dognewss skriver:

   Var står den lagen att enbart uniformerad polis får påpeka om någon bryter mot lagen? Vad blir den rättsliga följden om en vanlig dödlig påpekar detta?

   • Jeanette skriver:

    Jaha, det undrar jag med…
    Hursomhelst var det något av det mest korkade jag hört på väldigt länge.

 3. Lena Sommerfeld Ulf skriver:

  Och så undrar många varför det finns så mycket hat mot hundar och deras ägare??!!!
  Anser det skall vara ett mycket kännbart straff, djurförbud vore det optimala…

 4. Idisen skriver:

  Blir vansinnig på sånna folk! En del hävdar att ”jag litar till 100% på min hund.” Jaså du, men det är ett DJUR och det är jäkligt naivt att tro så. Ens om den snällaste hunden. Alla hundar har instinkter.

  En del tycks ju även tro att det inte är så farligt för att hunden bara strosar en bit framför. Men det stressar ju också djurlivet 🙁

 5. Pingback: Hundägare fortsätter riva ned förbudsskyltar |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.