Hunden Tiger förgiftad – hunden Niko nära svälja lockbete

Tidningsrubriker där hundar blir förgiftade eller försök till förgiftning blir allt vanligare.

I slutet av förra veckan dog hunden Tiger i Linderöd i Skåne efter att ha ätit en bit förgiftat kött och i Eriksberg i Göteborg svalde hunden Niko nästan ett livsfarligt lockbete, en grissvål med en krok av ståltråd inuti.

Om det handlar om så kallade copycats som läser i media om försök att förgifta hundar och sedan tar efter och gör likadant eller om det går allmänt många sjuka människor omkring på gatorna är svårt att veta.

Hur som helst så är det oskyldiga hundar som får sätta livet till eller som kan bli riktigt sjuka på grund av att någon mår dåligt och tar ut sina aggressioner på djuren.  Kanske är det den haltande psykvården som vi ser spår av?Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.