Hund åtta timmar fast i grävlingsgryt

Brandmännen vid Helsingfors räddningsverk stod på lördagskvällen inför ett exceptionellt krävande djurräddningsuppdrag. Den sex timmar långa räddningsoperationen fick ändå ett lyckligt slut. En Parson russell terrier hade störtat efter en grävling in i en jordhåla, och fastnat under jorden, skriver Yle.FI.

Efter att hunden varit nere i grytet en halvtimme och ägaren hört hur hunden slagits med en grävling utan att komma ut så larmade ägaren räddningstjänsten.

Med brandmännen på plats började de gräva med spade utan resultat, hunden hittades inte ens med en avloppskamera. Brandmännen började misströsta, att hitta hunden i en 20 meter djup jordhåla var nästan som att leta en nål i en höstack.

Men en grävmaskin blev till slut räddningen för hunden, nu sattes avloppskameran in igen och efter många timmars grävande fann man hunden på två meters djup under ett stort stenblock. Hunden satt fast ca sex meter från ingången till grävlingsgrytet.

Hunden verkade må bra efter omständigheterna och var mycket tacksam över att få komma upp ur sin ofrivilliga vistelse i underjorden och återse sin älskade husse.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.