Att låta hunden rymma kan vara lagbrott

En hund som rymmer titt som tätt i Halmstad har orsakat rubriker i media, facebook upprop och anmälningar till Länsstyrelsen och polisen.

Hundägaren säger själv till HP att han ”håller” hunden kopplad så gott det går, medan vittnen talar om hur hunden setts springa ensam runt om i kommunen under några års tid.

Hunden skall få springa lös lite nu och då, ägaren menar att hunden rymt men allmänheten har sett hunden många gånger springa långa sträcker alldeles ensam. Hunden är snäll och tillgiven men det finns en risk för både hunden och bilister om den får springa lös.

Det finns två lagar som talar mot att hundar skall få springa lösa, dels  djurskyddslagen då man misstänker att ett djur fara illa, sedan har vi lagen om tillsyn över hund och katt.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.