Fritt fram för sällskapsdjur i SJs liggvagnar

press

Foto SJ pressmeddelande

Nu är det äntligen klart att djur får resa i liggvagn på SJs nattåg, tillsammans med husse och matte. Självklart kommer allergiker även i framtiden att kunna resa tryggt med nattågen, då det bara är i vissa kupéer som djur tillåts.

– Det är jättekul att kunna erbjuda det här. Vi vet att många av våra resenärer vill kunna resa i liggvagn med sina djur när de åker nattåg, säger Thomas Kjellgren på SJ Norrlandståg.

Den 1 oktober släpps de första biljetterna. Resenärer med djur kommer då att kunna boka en hel liggkupé till ett fast pris.

– Vi har valt den lösningen för att undvika kalabalik i liggvagnarna. Hund och katt kommer som bekant inte alltid överens. Den som vill ha djur med sig köper alltså kupén till sig själv och sitt sällskap, säger Thomas Kjellgren.

Tidigare har sällskapsdjur bara kunnat följa med på SJs nattåg när deras hussar och mattar rest i sittvagnsdelen. Nu får landets 600,000 hushåll med hund, och alla andra hushåll med sällskapsdjur, samma möjlighet som alla andra att resa bekvämt i liggvagn.

– Allergiska resenärer kan resa tryggt med nattågen också efter förändringen. Djur tillåts bara i två särskilt utvalda kupéer per liggvagn, vilka kommer att vara tydligt utmärkta som ”Djurkupé” i samband med bokning. Och våra sovvagnar är även i fortsättningen helt djurfria, förklarar Thomas Kjellgren.

De första biljetterna släpps 1 oktober. Bokning görs antingen direkt på sj.se, genom att skriva in ”djur” i kampanjkodsfältet, eller via SJs Service Center, Pressbyrån eller övriga återförsäljare.

För ledar- och assistanshundar gäller särskilda regler ombord på tågen och i SJs lounge. De får medfölja in i bistrovagnen och i alla vagnar med en plats för rullstolsburna samt i ligg- och sovvagnskupéerna. Dessa biljetter köps via SJs Service Center, 0771-75 75 75.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fritt fram för sällskapsdjur i SJs liggvagnar

  1. Pingback: SJ gör en pudel – Hunden Cash skall få fira jul med matte |

  2. Pingback: HJÄLP Erica och Cash att få åka med SJ i år också! |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.