Hund bets ihjäl av annan hund – 6-åring hundbiten

En hundägare och hans hund av mindre modell blev i fredags attackerade av en större hund i Kävlinge.

Mannen som rastade den mindre hunden föll omkull och skadades lindrigt då han försökte skydda sin egen hund mot den större attackerande hunden, som kom utrusande från en tomt. Tyvärr blev den mindre hunden så illa biten att den dog vid attacken.

Den större hundens ägare utreds nu enligt lagom om tillsyn av hund och katt, skriver Sydsvenskan.se.

Samma eftermiddag blev en sexårig pojke biten av en Rottweiler i entrén till ett flerfamiljshus i Ystad. Hunden skall ha känt sig trängd och bet tag i pojken som inte fick några bitskador eftersom han bar tjocka vinterkläder. Polisen har skickat ärendet vidare till sin djurenhet som kan fatta beslut om eventuella förelägganden för djuret framöver, skriver Ystadsallehanda.se

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb


https://www.abswheels.se

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.