Rörelse i fokus för konferens om djurs rehabilitering

Rehabilitering av skadade djur blir allt mer avancerad och specialiserad. I mitten av augusti samlas världens ledande experter och forskare vid en internationell konferens som hålls 8–12 augusti vid SLU i Uppsala.

The 9th International Symposium on Veterinary Rehabilitation and Physical Therapy, är den största konferensen i sitt slag och lockar detta år cirka 200 specialister och forskare från hela världen.

Under de fem dagarna kommer det att hållas föredrag, presentationer, praktiska demonstrationer och diskussioner om rehabilitering av djur, främst sport- och sällskapsdjur.

Konferensens tema är “rörelse”, i alla dess former. Områden som analys av rörelse och rörelsestörningar, bristande rörelsefunktion vid olika sorters skador och sjukdomar samt naturligtvis behandling med olika slags träning och terapeutiska rörelseövningar finns med i programmet.

Förutom att diskutera såväl etablerade som nya behandlingsmetoder, kommer man att diskutera hur man på ett bättre sätt ska kunna bedöma och behandla smärta hos djur med fokus på rörelse och terapeutisk träning. Dessutom kommer några delar av konferensen att fokusera på ryttar/hästekipaget- ur ett rörelseperspektiv.

  • Bland föreläsarna:
    Dr. Adrian, disputerad sjukgymnast från USA, som har studerat betydelsen av motorisk kontroll vid knäskada hos hund, dvs hur styrningen av musklerna runt knät förändras vid en skada.
  • Dr. Pääkkönen, disputerad veterinär från Finland, som specialiserat sig på rehabilitering vid olika neurologiska skador.
  • Dr. Levine och Dr. Millis, kända författare till bl a boken ”Canine Rehabilitation and Physical Therapy”.
  • Dr. Bockstahler, disputerad veterinär, med långvarig erfarenhet av klinisk ortopedi och rörelsebedömning.
  • Dr. Denoix, från Frankrike, en veterinär auktoritet på funktionell anatomi och undersökning av framför allt hästryggar med ultraljud.
  • Dr. Lesley Goff från Australien, en disputerad sjukgymnast på rygg och SI-ledsproblem.
  • Ms Jo Paul från England, sjukgymnast med stort kunnande om träning och terapeutiska övningar för häst.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5ebpn45rd

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.